christina dittmer

Christine Dittmer

Dipl. Zonterapeut
Öronakupunktur
Reflexologi
Strykningsterapi

Boka tid

070 863 43 03
christine@dittmer.se

OdenplansNaturhalsa.com

 

 

Christine Dittmer – Zonterapi vid Odenplans Naturhälsa

Jag arbetar framför allt med zonterapi i kombination med öronakupunktur i syfte att få en förstärkt effekt för att uppnå bättre resultat på kortare tid. För dig som söker behandling för stress, utbrändhet eller av andra skäl ligger lågt i vitalitet, jobbar jag med andra former av behandling som Taktil Stimulering och Strykningsterapi som är mjukare och inte lika kraftfulla. En behandling med zonterapi inkl öronakupunktur tar ungefär 1,5 timme.

Zonterapi är en behandlingsmetod som har funnits i flera tusen år och bygger på att få igång kroppens självläkning och att öka blodcirkulationen. Zonterapi kan även ha en inflammationsläkande effekt och kan i och med det minska, eller helt ta bort, smärta och värk. Framför allt är zonterapi mycket välgörande vid behandling av kroniska tillstånd och påverkar både utvärtes och invärtes problem. Exempel på när zonterapi kan vara en bra behandlingsform är vid huvudvärk, migrän, förstoppning, allergier, barnlöshet samt matsmältnings- och urinvägsproblem. Andra tillstånd som stress och energisvaghet, men även rygg- och nackproblem, kan också behandlas med zonterapi.

Öronakupunktur/Aurikuloterapi (akupunktur i örat) är en kraftfull behandling som innebär att kroppen reagerar lite snabbare än i den vanliga zonterapin. Den kan användas som en egen terapi och leder ofta till en snabb lindring men även, som komplement till zonterapin.

För dig som söker behandling för stress, utbrändhet och sömnsvårigheter passar Taktil stimulering bra. Taktil betyder beröring och är en beröringsform som skapar ett inre lugn, en djup avslappning och därigenom ett ökat välbefinnande. Behandlingsformen har också anpassats för barn och vuxna med till exempel rörelsehinder, begåvningshandikapp och/eller autism samt förvärvade hjärnskador efter olyckor.

En annan behandlingsform som passar bra för dig som ligger lågt i vitalitet, vid till exempel utbrändhet eller långvariga kroniska tillstånd, är Strykningsterapi. Det är en mjuk behandlingsform där man fokuserar på att först bygga upp grundenergin och livskraften med en speciell teknik fokuserad på fot och underben.

Du vet väl att du kan använda ditt friskvårdsbidrag till dessa behandlingar – en bra investering i bättre hälsa. Läs mer

Set your Twitter account name in your settings to use the TwitterBar Section.